Direktori bili i u sedam odbora

M. Čigoja, D. Keleč
Direktori bili i u sedam odbora

Banjaluka - Direktori, njihovi zamjenici i izvršni direktori u javnim preduzećima, ustanovama, agencijama, fondovima i Investiciono-razvojnoj banci RS, koji su bili članovi više nadzornih, upravnih ili odbora za reviziju razriješeni su juče članstva u tim odborima.

Vlada RS usvojila je informaciju o realizaciji zaključka kojim su svi direktori bili obavezani da se odluče za samo jedan odbor u kojem će nastaviti da budu članovi, a u kojim će podnijeti ostavke.

Ministar zdravlja i socijalne zaštite RS Dragan Bogdanić rekao je da je Vlada juče na radno-konsultativnoj sjednici razriješila sve koji su bili članovi u više od dva nadzorna, upravna ili odbora za reviziju. Iz resora Ministarstva zdravlja i socijalne zaštite iz odbora su razriješena tri rukovodioca.

- U našem resoru razriješena je Sandra Kovačević iz odbora u Javnom fondu za dječiju zaštitu RS i u bolnici Doboj, zatim Olivera Marković iz Zavoda za medicinu rada i sporta, jer je bila i u Fondu zdravstvenog osiguranja, gdje je ostala, i Aleksandar Kesić, koji je razriješen iz Agencije za akreditaciju, a ostao je u Zavodu za medicinu rada i sporta - rekao je Bogdanić.

Ministar prosvjete i kulture RS Goran Mutabdžija rekao je da u ovom resoru nema zaposlenih koji su bili članovi dva ili više odbora.

Opširnije pročitajte u štampanom ili elektronskom izdanju "Glasa Srpske"

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana