Директор РАК-а ни данас није именован

СРНА
Директор РАК-а ни данас није именован

Сарајево - Директор Регулаторне агенције за комуникације /РАК/, иако је било најављено, није именован ни на данашњој сједници Савјета министара БиХ.

Предсједавајући Савјета министара БиХ Вјекослав Беванда затражио је од Генералног секретаријата да Савјету буду достављени "потпуни материјали", односно имена свих кандидата за директора РАК-а, сазнаје Срна.

Беванда је прошле седмице најавио да би на данашњој сједници требало да буде разматран приједлог за потврђивање избора Срђана Рајчевића за генералног директора РАК-а.

"Пред Савјетом министара БиХ имамо именовања која стоје скоро двије године. Мој приједлог је да на наредној сједници /данас/ буду сви одговорни и да у блоку извршимо све оно што стоји. У том блоку као посљедњи приједлог који је дошао је приједлог за РАК", рекао је Беванда.

Савјет РАК-а дао је 21. маја, међу осам кандидата, једногласну подршку Рајчевићу за директора Агенције и 30. маја свој приједлог послао на потврђивање Савјету министара БиХ, након чега је из Савјета министара затражена листа свих кандидата који су конкурисали и испуњавали услове за то мјесто.

Закон о комуникацијама БиХ прописује да Савјет министара БиХ, на приједлог Савјета РАК-а, потврђује избор директора Агенције у року од 30 дана након подношења приједлога.

На мјесту генералног директора РАК-а у посљедњих 11 година налазио се Кемал Хусеиновић, којем је мандат истекао још 2008. године.

Генерални директор РАК-а БиХ бира се на мандат од четири године.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана