Директор Дома здравља у Бијељини за годину дана зарађивао 62.200 КМ

Срна
Директор Дома здравља у Бијељини за годину дана зарађивао 62.200 КМ

Бањалука – Осим директора у јавним институцијама и директори појединих домова здравља такође су зарађивали велике своте новца на ангажманима у другим институцијама.

Један од њих је Златко Максимовић, директор Дома здравља у Бијељини, који је за годину дана укупно зарађивао 62.201,82 КМ.

"Независне новине" сазнају да је Максимовић на годишњем нивоу радећи као посланик у Народној скупштини РС зарађивао 23.448 КМ, а да су у Дому здравља Бијељина његова примања за исти период износила 30.182 КМ.

Приходи Максиновића из ЈЗУ Болница Бијељина износили су 4.800 КМ, а из Института за јавно здравство 1.968 КМ.

Поред наведених институција Максимовић је радио и на појединим факултетима, а његова примања са Универзитета у Источном Сарајеву износила су 736 КМ, док је са Универзитета у Бањалуци примао 551 КМ.

Подсјећамо да је Влада Републике Српске, разрјешењем функционера на посљедњој радно-консултативној сједници у Бањалуци, ослободила око 40 позиција у управним, надзорним и одборима за ревизију јавних предузећа, установа и републичких организација.

Из информације на основу које је Влада РС разријешила појединце чланства у неколико одбора, а која је у посједу "Независних", видљиво је да су појединци поред основног и сталног запослења били ангажовани и у пет или шест одбора и установа.

На сједници одржаној у сриједу Влада РС разријешила директоре, замјенике директора и извршне директоре у јавним предузећима, јавним установама, агенцијама, ванбуџетским фондовима и Инвестиционо-развојној банци чланства у надзорним одборима, управним одборима и одборима за ревизију.

С обзиром на закључак Владе РС донесен неколико дана раније, директорима је остављена могућност да изаберу чланство у само једном управном, надзорном или одбору за ревизију.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Рођене 23 бебе
Рођене 23 бебе
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана