Dio penzije Dobojlija daruje đacima sa Kosova

A. J.
Dio penzije Dobojlija daruje đacima sa Kosova

Banjaluka - Anonimni penzioner iz okoline Doboja odlučio je da stipendira troje djece sa Kosova i Metohije sa po stotinu evra mjesečno i to dok je živ.

Ovaj slabovidi penzioner velikog srca kaže da ima više nego što mu treba, te da taj višak želi da podijeli sa Srbima na Kosmetu.

- Dugo sam radio u inostranstvu i sada želim da pomažem srpskom narodu na Kosmetu. Želim da Kosovo i Metohija zauvijek ostane srpska zemlja, a to je moguće samo ako tamo bude Srba - rekao je ovaj Dobojlija, koji ne želi da otkrije svoj identitet.

Posao u vezi sa isporučivanjem novca djeci povjerio je banjalučkom Odboru za pomoć Srbima na KiM, koji je već odabrao troje budućih stipendista. Oni će već od juna, pa do kraja godine, svaki mjesec dobijati po 100 evra.

- Uoči Đurđevdana sam primio poziv od gospodina iz okoline Doboja koji me zamolio da mu pomognem u njegovoj humanoj misiji. Ostao sam duboko dirnut njegovim gestom, pa sam odmah počeo da tragam za djecom kojoj je pomoć najpotrebnija - rekao je predsjednik Odbora Milorad Arlov.

Narednih sedam mjeseci novac će primati Nemanja Pavlović (16), koji živi sam otkako mu je nedavno poginuo ujak, Aleksandra Stanković (14), čija porodica je socijalno ugrožena, te Nikolija Maksimović (5), srčani bolesnik, koja živi bez majke sa ocem, sestrom i bakom.

- Ne zna se čija je životna priča teža. Vjerujem da će im ova stipendija bar donekle pomoći da lakše prežive golgotu i sa porodicama opstanu na Kosmetu - rekao je Arlov.

_

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana