Detektori i psi zavirili u svaku ćeliju

Danijela Stokanić
Detektori i psi zavirili u svaku ćeliju

Banjaluka - Pripadnici Službe obezbjeđenja u Kazneno-popravnom zavodu u Banjaluci pretresli su u četvrtak i petak zatvoreničke ćelije, a tom prilikom nisu pronađeni nedozvoljeni predmeti.

Pretres, u kojem su korišćeni specijalno obučeni psi i tehnika za otkrivanje sumnjivih predmeta, pokazao je da osuđenici u KPZ-u Banjaluka poštuju kućni red i pridržavaju se zakona.

Na osnovu naredbe rukovodioca ove ustanove Gorana Selaka detaljno su pretresene sve zatvorske prostorije u kojima borave osuđena i pritvorena lica.

Prema njegovim riječima, u ovoj dvodnevnoj akciji učestvovalo je 90 pripadnika službe obezbjeđenja.

- Cilj akcije bilo je eventualno pronalaženje i oduzimanje stvari i predmeta koji nisu dozvoljeni prema Pravilniku o kućnom redu za izdržavanje kazne zatvora. Pretres je počeo u četvrtak na osnovu moje naredbe - kazao je Selak.

Dodao je da je pretres redovna planirana aktivnost u ovoj ustanovi, a koja bude realizovana nekoliko puta godišnje.

Nakon ove akcije sprovedena je vježba protivpožarne zaštite.

Mobilni i droga

Osim u banjalučkom KPZ-u, proteklih dana pretresene su i prostorije Zavoda u Bijeljini, gdje takođe nisu pronađeni nedozvoljeni predmeti kod zatvorenika. Za razliku od ova dva kazneno-popravna zavoda, u mostarskom su tokom provjere pronađena četiri mobilna telefona, nož i smotuljak koji asocira na marihuanu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana