Детектори и пси завирили у сваку ћелију

Данијела Стоканић
Детектори и пси завирили у сваку ћелију

Бањалука - Припадници Службе обезбјеђења у Казнено-поправном заводу у Бањалуци претресли су у четвртак и петак затвореничке ћелије, а том приликом нису пронађени недозвољени предмети.

Претрес, у којем су коришћени специјално обучени пси и техника за откривање сумњивих предмета, показао је да осуђеници у КПЗ-у Бањалука поштују кућни ред и придржавају се закона.

На основу наредбе руководиоца ове установе Горана Селака детаљно су претресене све затворске просторије у којима бораве осуђена и притворена лица.

Према његовим ријечима, у овој дводневној акцији учествовало је 90 припадника службе обезбјеђења.

- Циљ акције било је евентуално проналажење и одузимање ствари и предмета који нису дозвољени према Правилнику о кућном реду за издржавање казне затвора. Претрес је почео у четвртак на основу моје наредбе - казао је Селак.

Додао је да је претрес редовна планирана активност у овој установи, а која буде реализована неколико пута годишње.

Након ове акције спроведена је вјежба противпожарне заштите.

Мобилни и дрога

Осим у бањалучком КПЗ-у, протеклих дана претресене су и просторије Завода у Бијељини, гдје такође нису пронађени недозвољени предмети код затвореника. За разлику од ова два казнено-поправна завода, у мостарском су током провјере пронађена четири мобилна телефона, нож и смотуљак који асоцира на марихуану.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана