Дервента: Предузетници из Италије задовољни привредним амбијентом

Срна
Дервента: Предузетници из Италије задовољни привредним амбијентом

Дервента - Делегација италијанских привредника, која борави у посјети општини Дервента, изразила је задовољство привредним амбијентом у овој локалној заједници и најавила конкрентију сарадњу.

Италијанске предузетнике, примио је начелник општине Дервента Милорад Симић, који је рекао да је ова локална заједница препозната као средина у коју се исплати инвестирати.


"Увјерен сам да ће се у скорије вријеме сарадња конкретизовати. Наша мисија је да створимо одговарајуће предуслове, да будемо транспарентни и да радимо у континуитету", рекао је Симић новинарима.

Он је навео да је долазак италијанских предузетника услиједио након добре препоруке привредника Франка Огера из Кунеа, који већ готово двије деценије послује у Дервенти и Републици Српској.

Огеро је изразио задовољство промјенама и развојем Дервенте у коју, како каже, долази већ 20 година.

"Тај ентузијазам сам пренио на моје пријатеље и сараднике, који су сада први пута овдје и позитивно су изненађени оним што су видјели. Дочекао нас је изузетно хуман приступ цјелокупне заједнице који се ријетко среће", рекао је Огеро.

Задовољство виђеним и подстреком који локална заједница пружа инвеститорима изразили су и остали чланови италијанске делегације, чија се предузећа баве телекомуникацијама и градњом путева.

Италијански привредници су најавили нове разговоре и конкретнију сарадњу, те даље представљање Дервенте својим партнерима.

Делегација из Италије посјетила је предузећа "Мрежа нетворк" и "Геокоп".
 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Рођене 23 бебе
Рођене 23 бебе
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана