Delegacija NSRS položila vijence na Spomen kosturnici palim borcima VRS

Glas Srpske
Delegacija NSRS položila vijence na Spomen kosturnici palim borcima VRS

Banjaluka - Delegacija Narodne Skupštine Republike Srpske položila je vijence na spomen kosturnicu poginulim borcima Vojske Republike Srpske u Banjaluci. U ime Narodne Skupštine, vijence su položili poslanici Goran Selak, Davor Šešić i Marinko Dragišić.

 Poslanik Socijalističke partije u NSRS Goran Selak istakao je da 9. Januar predstavlja praznik kojim narod Republike Srpske treba da se ponosi, ali i da oda dužnu počast borcima Vojske Republike Srpske koji su stvorili Srpsku.

-           Dan Republike Srpske je veliki praznik za naš narod. Prije 27 godina, rođena je Republika Srpska, a za njen opstanak u ratnim godinama mnogi su podnijeli velike žrtve. Zato je ovo  prilika da odamo počast borcima Vojske Republike Srpske koji su u njene temelje ugradili svoje živote. Naša dužnost je da ih se sjećamo, da ih pominjemo i da budemo zahvalni jer danas živimo u slobodnoj Republici Srpskoj. Naša obaveza je da to sjećanje čuvamo i za sledeće generacije koje će slaviti 9. Januar. Da oni koji su dali svoje živote za Republiku Srpsku nikad ne budu zaboravljeni – istakao je Selak.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana