Дефицит 175,6 милиона КМ

М. Ми.
Дефицит 175,6 милиона КМ

Бањалука - Укупан дефицит буџета РС са свим фондовима на крају 2016. године износио је 175,6 милиона КМ, а буџетски корисници створили су обавезе веће за 118,11 милиона КМ од расположивог новца.

Навела је ово Главна служба за ревизију јавног сектора РС у ревизији консолидованог финансијског извјештаја за кориснике буџета РС, за које је дато мишљење са резервом.

Министар финансија РС Зоран Тегелтија рекао је да је извјештај сачињен тенденциозно и непрофесионално с циљем покушаја уцјене Владе због преласка Главне службе за ревизију РС на трезорски систем пословања.

- Главни ревизор ове службе од њеног увођења у трезорски систем пословања, преко појединих опозиционих посланика, представника заједничких институција БиХ и међународних организација, покушава да уцјењује Владу РС својим непримјереним извјештајима - казао је Тегелтија.

Потпредсједник СДС-а Недељко Гламочак рекао је да многи негативни ревизорски извјештаји остану "мртво слово на папиру", иако надлежне институције имају обавезу да по њима поступају.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана