David Radosavljević anđeoskim glasom leti ka zvijezdama FOTO

Mirna Pijetlović foto: A. Čavić
David Radosavljević anđeoskim glasom leti ka zvijezdama FOTO

Laktaši - Svi me prepoznaju na ulici, žele da se rukuju sa mnom i da mi čestitaju na uspjehu. Komšije i rodbina dolaze u našu kuću da mi pruže podršku, a najsrećniji sam kada dođem u školu i radost mogu da podijelim sa drugarima i nastavnicima, koji svaku moju pobjedu doživljavaju kao svoju. Jako sam srećan i zahvalan zbog toga.

U dahu je iznio utiske supertalentovani David Radosavljević iz Laktaša, koji je predivnim glasom, pomno osmišljenim scenskim nastupom, a posebno skromnošću i šarmom, osvojio publiku i žiri muzičkog takmičenja "Pinkove zvezdice". Još se privikava na brzo stečenu popularnost, a stidljivo priznaje i da mu se djevojčice više osmjehuju. I dok nabraja šta mu se desilo nakon što je s mikrofonom u ruci postao regionalna zvjezdica, brzo se vraća svojoj skromnosti.

- Nisam se uobrazio, niti ću. Ostajem isti David koji voli muziku, sport, svoju porodicu i prijatelje - kaže veseli dječak.

Pronašli smo ga u njegovoj Osnovnoj školi "Desanka Maksimović" u Trnu. Dočekao nas je sa majkom Jelenom, nastavnicima i drugarima iz petog razreda, uz široki osmijeh i pjesmu - kako i dolikuje nekome ko živi svoj muzički san.

- Pjevam od kada znam za sebe i zahvaljujući mami, koja je prepoznala moj talenat kada sam imao samo tri godine, danas se takmičim na, za mene, izuzetno značajnom takmičenju. U svemu mi mnogo pomaže učitelj pjevanja Maja Manojlović-Dobrijević, uz čije savjete sam i ostvario ovaj veliki uspjeh - priča David.

Želja mu je da zapjeva u finalu "Pinkovih zvezdica", ali bez obzira da li će mu se ona ostvariti, prezadovoljan je onim što je već ostavio iza sebe.

- Kada sam prvi put stao na onu veliku binu, bilo me je malo strah. Stekao sam veliko iskustvo kroz takmičenje i to će mi dati podsticaj da se i dalje bavim muzikom. Meni je bilo bitno da dobro otpjevam i da se lijepo predstavim, a iako mi to nije bilo presudno, ipak sam srećan zbog pozitivnih kritika žirija - istakao je David i dodao da su mu pjevački uzori dvojica članova žirija Hari Varešanović i Milan Stanković, ali da najviše voli da pjeva hitove Toše Proeskog.

Davidovi drugari su presrećni zbog njegovog uspjeha, a u znak podrške su odštampali i majice. Posebna podrška stigla je od Milice Runjo, koja je fenomenalnom plesnom koreografijom uljepšala Davidov nastup. Od kada je David prvi put izašao na scenu "Pinkove zvezdice" su top tema među nastavnicima i upravom škole. Uz stalno navijanje, pomažu mu i da uspješno nadoknadi propušteno gradivo.

Pjesma i sreća ne napuštaju ni dom Radosavljevića. Život nije lak, ali sve su podredili Davidovom uspjehu.

- Odrekli smo se mnogo toga da David može da putuje na snimanja. Svako putovanje u Beograd sami finansiramo. Ne znam ni sama odakle izmišljamo novac, jer sam ja nezaposlena, a muž radi povremeno. Međutim, ništa nam nije teško, jer želimo da djeca ostvare svoje snove - priča Davidova majka Jelena i otkriva da su David i njegov stariji brat Stefan, koji je na bogosloviji, izuzetan talenat za pjevanje naslijedili od oca.

Školsko zvono je označilo početak časa i kraj razgovora sa zvjezdicom. David se zajedno sa drugarima uputio na čas engleskog jezika. Uz pjesmu naravno.

Brzo uči, jer pjeva srcem

Maja Manojlović-Dobrijević svaki nastup svog učenika i sama proživljava sa mnogo uzbuđenja.

- Pjesme biramo zajedno, nekad predložim ja, nekad David. Pored pjevanja i interpretacije, vodim računa i o Davidovom scenskom nastupu. S obzirom na moje iskustvo na sceni, sugerišem mu kako bi trebalo da se ponaša tokom nastupa. David veoma dobro reaguje na sve sugestije i brzo uči, jer pjeva srcem i osjeća muziku - kaže prezadovoljna učiteljica pjevanja.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana