Давид Радосављевић aнђеоским гласом лети ка звијездама ФОТО

Мирна Пијетловић фото: А. Чавић
Давид Радосављевић aнђеоским гласом лети ка звијездама ФОТО

Лакташи - Сви ме препознају на улици, желе да се рукују са мном и да ми честитају на успјеху. Комшије и родбина долазе у нашу кућу да ми пруже подршку, а најсрећнији сам када дођем у школу и радост могу да подијелим са другарима и наставницима, који сваку моју побједу доживљавају као своју. Јако сам срећан и захвалан због тога.

У даху је изнио утиске суперталентовани Давид Радосављевић из Лакташа, који је предивним гласом, помно осмишљеним сценским наступом, а посебно скромношћу и шармом, освојио публику и жири музичког такмичења "Пинкове звездице". Још се привикава на брзо стечену популарност, а стидљиво признаје и да му се дјевојчице више осмјехују. И док набраја шта му се десило након што је с микрофоном у руци постао регионална звјездица, брзо се враћа својој скромности.

- Нисам се уобразио, нити ћу. Остајем исти Давид који воли музику, спорт, своју породицу и пријатеље - каже весели дјечак.

Пронашли смо га у његовој Основној школи "Десанка Максимовић" у Трну. Дочекао нас је са мајком Јеленом, наставницима и другарима из петог разреда, уз широки осмијех и пјесму - како и доликује некоме ко живи свој музички сан.

- Пјевам од када знам за себе и захваљујући мами, која је препознала мој таленат када сам имао само три године, данас се такмичим на, за мене, изузетно значајном такмичењу. У свему ми много помаже учитељ пјевања Маја Манојловић-Добријевић, уз чије савјете сам и остварио овај велики успјех - прича Давид.

Жеља му је да запјева у финалу "Пинкових звездица", али без обзира да ли ће му се она остварити, презадовољан је оним што је већ оставио иза себе.

- Када сам први пут стао на ону велику бину, било ме је мало страх. Стекао сам велико искуство кроз такмичење и то ће ми дати подстицај да се и даље бавим музиком. Мени је било битно да добро отпјевам и да се лијепо представим, а иако ми то није било пресудно, ипак сам срећан због позитивних критика жирија - истакао је Давид и додао да су му пјевачки узори двојица чланова жирија Хари Варешановић и Милан Станковић, али да највише воли да пјева хитове Тоше Проеског.

Давидови другари су пресрећни због његовог успјеха, а у знак подршке су одштампали и мајице. Посебна подршка стигла је од Милице Руњо, која је феноменалном плесном кореографијом уљепшала Давидов наступ. Од када је Давид први пут изашао на сцену "Пинкове звездице" су топ тема међу наставницима и управом школе. Уз стално навијање, помажу му и да успјешно надокнади пропуштено градиво.

Пјесма и срећа не напуштају ни дом Радосављевића. Живот није лак, али све су подредили Давидовом успјеху.

- Одрекли смо се много тога да Давид може да путује на снимања. Свако путовање у Београд сами финансирамо. Не знам ни сама одакле измишљамо новац, јер сам ја незапослена, а муж ради повремено. Међутим, ништа нам није тешко, јер желимо да дјеца остваре своје снове - прича Давидова мајка Јелена и открива да су Давид и његов старији брат Стефан, који је на богословији, изузетан таленат за пјевање наслиједили од оца.

Школско звоно је означило почетак часа и крај разговора са звјездицом. Давид се заједно са другарима упутио на час енглеског језика. Уз пјесму наравно.

Брзо учи, јер пјева срцем

Маја Манојловић-Добријевић сваки наступ свог ученика и сама проживљава са много узбуђења.

- Пјесме бирамо заједно, некад предложим ја, некад Давид. Поред пјевања и интерпретације, водим рачуна и о Давидовом сценском наступу. С обзиром на моје искуство на сцени, сугеришем му како би требало да се понаша током наступа. Давид веома добро реагује на све сугестије и брзо учи, јер пјева срцем и осјећа музику - каже презадовољна учитељица пјевања.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана