Darovanje krvi humana navika

Glas Srpske
Darovanje krvi humana navika

Brčko - Zaposleni u "Studen holdingu", u čijem sastavu posluju fabrika za proizvodnju jestivog ulja "Bimal" i "Studen-Agrana" Rafinerija šećera učestvovali su u akciji dobrovoljnog davanja krvi, čime su deveti put zaredom pokazali humanost.

Šef Službe za transfuziju krvi prim. dr Azrija Pašalić je istakao da redovne akcije davanja krvi, koje sprovode kompanije "Studen holdinga" pozitivno utiču na stabilnost rada transfuzijske službe, ali i na nivo povjerenja pacijenata sa područja Brčko distrikta.

- Zdrava krv koju su ovi ljudi danas darovali ima rok trajanja od 35 dana, stoga je neophodno konstantno obnavljati zalihe. Nažalost, imajući u vidu veliki broj pacijenata kojima je krv potrebna, često se susrećemo sa nedostatkom u zalihama - rekao je dr Pašalić.

Direktorica Korporativnih komunikacija "Studen holdinga" Nataša Pucar je kazala da ne odustaju od ispunjavanja svoje moralne i društvene obaveze kroz akcije darovanja.

- Svjesni smo da dobrovoljno davanje krvi još nije na dovoljno visokom nivou i iz godine u godinu nastojimo da pružimo primjer i drugim kompanijama, te da motivišemo sve iz naše lokalne zajednice da zajedno omogućimo nesmetan rad Službe za transfuziju krvi. S obzirom na to da smatramo da krv treba da čeka pacijenta, a ne pacijent krv, naš društveno odgovorni angažman podstiču i naši zaposleni, koji su prepoznali značaj odziva na akcije dobrovoljnog darovanja krvi - rekla je Pucar.

Akcija je održana u okviru ovogodišnjih "Dana otvorenih vrata" i obilježavanja 25 godina postojanja "Studen holdinga".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana