Дани Српске у Србији од 3. до 8. септембра

Срна
Дани Српске у Србији од 3. до 8. септембра

Београд - Дани Републике Српске у Србији биће одржани од 3. до 8. септембра и имаће укупно 25 програма реализованих у 19 градова и општина у Србији у 35 извођења.

Ову шесту по реду манифестацију требало би да свечано отвори у Комбанк дворани /Дом синдиката/ у Београду у понедјељак, 3. септембра, у 20.00 часова предсједник Републике Српске Милорад Додик, саопштено је из Представништва Српске у Србији, које је организатор ове манифестације.


Манифестација се организује са жељом да грађанима Србије представи културу, умјетност, науку, просвјету и привреду Републике Српске.

Из Представништва Српске у Београду наводе да на манифестацији очекују највише званичнике Републике Српске и Србије, бројне званице, драге госте и пријатеље.

У умјетничком дијелу програма у Комбанк дворани, према сценарију и у режији Драгана Елчића, учествоваће Бора Дугић, Биљана Ђуровић, Небојша Дугалић, Дјечији хор "Изворник" - диригент Христијана Сандић, Хор Дечијег културног центра Београд - диригент Невена Ивановић, хор АКУД "Иво Лола Рибар" - диригент Милован Панчић, плесна група "Уна Сага Сербика" и Драгољуб Ђуричић и његови бубњари.

Током манифестације, Српску ће представити научне, културне и умјетничке институције, професионална и аматерска позоришта и групе, као и културно-умјетничка друштва, клубови и удружења, а наступиће и самостални умјетници, глумци и књижевници.

У уторак, 4. септембра, биће одржани програми у Београду, Вршцу, Зрењанину, Смедеревској Паланци, Ужицу и Суботици, у сриједу, 5. септембра, у Новом Саду, Сомбору, Врању, Инђији, Ужицу, Лозници, Крагујевцу, Аранђеловцу, Нишу и Београду.

У четвртак, 6. септембра, програми ће бити одржани у Београду, Суботици, Нишу, Аранђеловцу, Краљеву, Врњачкој Бањи, Лозници, Сечњу и Новом Саду, а у петак, 7. септембра, у Суботици, Крушевцу, Тополи и Београду.

У суботу, 8. септембра, програми ће бити одржани у Београду и у Суботици, гдје ће свечано бити затворена овогодишња манифестација.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана