Данас почиње кампања бесплатних техничких прегледа возила

Агенције
Данас почиње кампања бесплатних техничких прегледа возила

Бањалука - У Бањалуци ће данас почети републичка кампања бесплатне контроле техничке исправности моторних возила под називом "Безбједна вожња у зимским условима", која ће до 24. новембра бити реализована у 31 локалној заједници широм Републике Српске.

Превентивну акцију организују Ауто-мото савез Републике Српске и ауто-мото друштва, а подршку реализацији пружиће Министарство саобраћаја и веза, Министарство унутрашњих послова, Агенција за безбједност саобраћаја Српске и компанија "Оптима група".


Возачи ће на покретном техничком прегледу, који ће прва три дана кампање бити стациониран у кругу Ауто-мото друштва "Крајина" у бањалучком насељу Лазарево, моћи бесплатно да преконтролишу дубину газећег слоја пнеуматика, кочиони и управљачки систем, квалитет расхладне и кочионе течности у возилу, свјетлосно-сигналне уређаје, амортизере, ауто-гас инсталације и опрему која мора да се налази у возилу, саопштено је из АМС Српске.

Возачима ће бити подијељено 5.000 брошура у којима је објашњен начин вожње у зимским условима и припрема возила за зимске услове вожње, а радници "Оптима" групе ће возачима дијелити гребалице за скидање леда са стаклених површина и течност за прање вјетробранског стакла.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана