Danas hladno i vjetrovito sa snijegom

Srna
Danas hladno i vjetrovito sa snijegom

Banjaluka - U Republici Srpskoj i Federaciji BiH danas će biti hladno, oblačno i vjetrovito vrijeme, sa snijegom. Ujutru i prijepodne biće hladno i pretežno oblačno vrijeme, a vrlo slab snijeg padaće od zapada, preko centralnih predjela do istoka.

Snijeg će popodne postepeno jačati i zahvatati i sjeverne predjele.

Jedino će na krajnjem jugu Hercegovine biti suvo, ali i vjetrovito, uz jaku buru. U ostalim krajevima vjetar umjeren do pojačan sjeverozapadni.

Najviša dnevna temperatura vazduha iznosiće od minus pet do nula, na jugu do četiri, a na planinama od minus 10 stepeni Celzijusovih, saopšteno je iz Hidrometeorološkog zavoda Republike Srpske.

U istočnim i centralnim područjima jutros je pretežno oblačno sa slabim snijegom, a u Hercegovini vedro, saopšteno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Temperatura u 7.00 časova: Bjelašnica minus 18, Čemerno, Han Pijesak i Kupres minus 11, Novi Grad, Mrakovica i Ivan-sedlo minus 10, Doboj, Kalinovik i Sokolac minus devet, Banjaluka, Bihać, Sanski Most, Prijedor i Nevesinje minus osam, Gacko, Srbac i Kneževo minus sedam, Mrkonjić Grad, Bugojno, Livno i Sarajevo minus šest, Gradačac, Jajce, Srebrenica i Tuzla minus pet, Bijeljina, Višegrad, Gradiška, Ribnik, Rudo i Zenica minus četiri, Bileća, Goražde i Zvornik minus tri, Trebinje minus dva, Mostar i Stolac nula stepeni Celzijusovih.

Visina snijega: Čemerno 94 centimetra, Han Pijesak 63, Mrakovica 54, Novi Grad 36, Gradiška i Gacko 25, Srebrenica 22, Sokolac 21, Mrkonjić Grad 18, Kneževo i Ribnik 17, Kalinovik 14, Nevesinje i Doboj 13, Prijedor 10, Bijeljina devet, Banjaluka osam, Srbac šest, Zvornik četiri, Rudo tri i Višegrad dva centimetra.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana