Дан без цигарета обиљежава се и у БиХ

Агенције
Дан без цигарета обиљежава се и у БиХ

Сарајево - У бројним земљама широм свијета данас се обиљежава Дан без цигарета, током којег се покушава едуковати становништво о опасностима које носи дувански дим, а тим поводом данас ће у Бањалуци, Мостару и Сарајеву бити одржан цјелодневни догађај “Живот у диму - спаси ме!”

Ова интерактивна видео-презентација биће организована у склопу иницијативе “Клима без дима” и наставак је напора усмјерених ка подизању свијести грађана БиХ о штетности пушења и посљедицама пасивног пушења којем су сви, па и дјеца, труднице, старије особе, константно изложени у свим јавним просторима у БиХ.

Иницијатива “Клима без дима” овим догађајем покреће и кампању за прикупљање 10.000 гласова као њихово обећање за стварање окружења без дуванског дима и љепше свакодневице за све грађане у БиХ.

Извјештај Свјетске здравствене организације показује да готово пет и по милиона људи годишње умре од болести изазваних дуваном. Стручњаци већ годинама указују да је стање у БиХ алармантно јер се налази међу 20 водећих земаља у свијету по конзумирању дувана. Резултати истраживања показују да скоро половина одраслог становништва припада категорији сталних пушача.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Рођене 23 бебе
Рођене 23 бебе
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана