Дала матичне ћелије, па остала без њих

Дала матичне ћелије, па остала без њих 18.10.2017 07:35 | РТРС

Бањалука - Умјесто да ужива у родитељству и првим данима своје кћеркице, Јелена Ђурђевић бори се за истину. Није ни слутила шта је чека, када је са супругом Мирком, одлучила да похране матичне ћелије преко компаније "Cryo Save ".

Умјесто да ужива у родитељству и првим данима своје кћеркице, Јелена Ђурђевић бори се за истину. Није ни слутила шта је чека, када је са супругом Мирком, одлучила да похране матичне ћелије преко компаније "Cryo Save". Знали су да постоји могућност да похрана не успије, али у њиховом случају много је тога још неразјашњено.

За  и чување матичних ћелија, Јелена је каже чула преко медија и ни у једном тренутку није сумњала у њихов рад. Ипак, све се то промијенило. Преко њиховог фејсбук профила сазнала је за акцију.

Није ни слутила да ће проблеми настати – 10 дана пред порођај на једном сајту је случајно прочитала да је Кријо сејв пред пропадањем, и да им је рачун блокиран. Јелена је одмах назвала контакт особу из " Cryo Save ".

Највећа сумња је настала током и након порођаја 4. августа. Контакт особа им је промијењена готово за вријеме порођаја, а 3 сата након порођаја десила се несвакидашња ситуација.

Покушавали су Јелена и Мирко добити контакт особу, али је телефон био угашен. У међувремену, курир се снашао и однио матичне ћелије.

Није могла добити контакт особу из Бањалуке, па је дошла до " Cryo Save " у Србији, гдје су јој поручили да се не мијешају у рад са клијентима из Српске. Јелена је добила мејл у којем су јој написали да нису издвојили довољан број матичних ћелија након порођаја и да су јој пропале. Иако је договор био да након 14 дана доставе лабораторијске резултате као и податке о похрани матичних ћелија у банци у Швајцарској, то су урадили након 45 дана. Само јој је поручено да сама сазна шта се десило са матичним ћелијама и да то види са куриром.

Компанија " Cryo Save " има званични сајт на којој контакт бројеви нису у функцији, што свакако буди сумњу у њихов рад. Да случај буде још чуднији, на истој адреси пријављене су двије компаније које се баве похрањиваеем матичних ћелија. Наша телевизија контактирала је особу, која је била заступник ове комапније у Бањалуци. Данас није жељела пред камеру, док се, како је навела, не консултује са компанијом у Београду.© Глас Српске 2012 ISSN 2303-7385 | Импресум | Маркетинг | Контакт | Латиница | Ћирилица