ДНС враћа изгубљену фотељу у Центру за социјални рад?

nezavisne.com
ДНС враћа изгубљену фотељу у Центру за социјални рад?

Бањалука - ДНС би могао добити натраг мјесто директора Центра за социјални рад, које је изгубио због одласка три одборника из ове странке, сазнају "Независне".

Наиме, како незванично сазнајемо, ако се недавно основана Народна странка Огњена Тадића уједини, односно "утопи" у ДНС, Љубо Нинковић и Предраг Вулин, одборници Народне странке, појачаће редове ДНС-а у Скупштини града.

Тиме би, како сазнајемо, ДНС имао опет четири одборника и стекао право да, према коалиционом споразуму СНСД-а, СП-а, ДНС-а, Уједињене Српске и одборника из реда националних мањина Саше Чудића, тражи изгубљено директорско мјесто.

Конкурс за директора ЦСР-а, који је отворен 23. марта, продужен је до 10. априла, а градоначелник Игор Радојичић рекао је да се на њега могу јавити сви који испуњавају услове.

"Знате цијелу генезу приче о промјени на челу Центра за социјални рад. Надамо се да ћемо коначно добити квалитетног кандидата и немам фаворита. Видјећемо ко ће се јавити на конкурс чији су услови ригорозни и прилично су ограничене могућности за саму пријаву", објаснио је Радојичић.

Додао је да је Далила Бојић-Ролд, кадар ДНС-а, још на мјесту вршиоца дужности у тој јавној установи.

Од извора блиских ДНС-у сазнајемо да у тој странци преговарају с Вулином и Нинковићем у вези с преласком, те да су спремни да некоме од ова два одборника уступе и мјесто шефа Клуба одборника Градског одбора ове странке, највјероватније Вулину.

"Ако ДНС добије још два одборника имаће право на још једно директорско мјесто. Коалиција ће разговарати о томе шта је могуће. Можда би најједноставније било да ДНС поново добије изгубљено мјесто на челу Центра за социјални рад, јер је конкурс у току и не би дошло до великих промјена", рекао је наш извор и додао да ДНС сигурно неће радити на томе да угрози коалициони споразум.

О могућности преласка два одборника Народне странке у ДНС незванично смо сазнали и од извора блиских СНСД-у.

"Ако дође до уједињења, ДНС би имао право на још једно директорско мјесто и то највјероватније у ЦСР-у. Ипак, постоје информације да ова два одборника разговарају и са другим опозиционим странкама. Видјећемо шта ће изабрати", каже наш извор.

ДНС је због одласка три одборника из ове странке остао без двије директорске позиције, и то у ЦСР и ТОБЛ, али је тада задржао два начелничка мјеста - за просторно уређење и борачко-инвалидску заштиту и тренутно имају само једно директорско мјесто у "Депоту".

Мјесто директора ЦСР-а је након тога, према коалиционом договору, припало СНСД-у, а ТОБЛ Уједињеној Српској.

Коментар да ли ће прећи у ДНС јуче нисмо добили ни од Вулина ни од Нинковића јер се нису јављали на телефон.

Пријавила се и сестра Тривићеве

На конкурс за директора Центра за социјални рад досад су се јавила два кандидата.

Пријавили у се Ирена Јолџић, која ради у Тржишној инспекцији у Градској управи, и Владимир Голубић, који је заспослен у ЦСР-у.

Како незванично сазнајемо, Јолџићева је рођена сестра Наталије Тривић, начелнице Одјељења за културу, туризам и социјалну политику.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Рођене 23 бебе
Рођене 23 бебе
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана