Цвијановићева донирала новац цркви у Фениксу

Срна
Цвијановићева донирала новац цркви у Фениксу

Феникс - Предсједник Републике Српске Жељка Цвијановић присуствовала је обиљежавању црквене славе у Цркви Светог Николе у Фениксу и изразила задовољство што се српски народ у дијаспори редовно окупља у вријеме вјерских и националних празника.

Цвијановићева је честитала славу свештенику Станиславу Дурићу и парохијанима, те обавијестила окупљене вјернике да је из буџета предсједника Републике Српске обезбиједила новац за набавку плаштанице и обнову иконописа у Цркви Светог Николе у Фениксу.

Она је најавила да ће, у сарадњи са Владом Републике Српске и ресорним министарством, ангажовати наставника српског језика, те обезбиједити да српска дјеца која живе у Фениксу уче матерњи језик, као и њихови вршњаци у Српској и Србији, саопштено је из Бироа предсједника Републике Српске за односе са јавношћу.

Свештеник Станислав Дурић истакао је да је велика част што је у госте за крсну славу стигла и предсједник Републике Српске.

“Хвала јој много што је дошла. Имали смо и једно изненађење, пошто она долази из Републике Српске, звали су нас и рекли да хоће да дају прилог, а ми смо требали да напишемо за шта ћемо искористити тај прилог. Био сам изненађен да желе да дају прилог јер смо ми у Америци”, рекао је Дурић.

Према његовим ријечима, прилог ће искористити за поправку иконописа који је мало оштећен и да купе плаштаницу.

“Наручили смо у једном манастиру да буде извезено велико платно и то ће бити прелијепо. Још важније је да ће то бити видљиво и за нашу праунучад и да се зна да је то био дар предсједника Републике Српске”, истакао је Дурић.

Цвијановићева је током посјете Фениксу присуствовала и завичајној вечери са представницима српских удружења у овом граду, а састала се и са привредницима српског поријекла који раде у оквиру пословне заједнице у Фениксу.

Предсједник Републике Српске борави у посјети Фениксу на позив Српске православне цркве и удружења српске дијаспоре у савезној америчкој држави Аризона.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана