Цвијановићева даривала прву бебу рођену у Српској у 2019.

Срна, RTRS
Цвијановићева даривала прву бебу рођену у Српској у 2019.

Бањалука - Предсједник Републике Српске Жељка Цвијановић данас је у Бањалуци даривала златником и пригодним поклонима прву бебу рођену у Републици Српској у 2019. години и још једно новорођенче као знак пажње.

 

Цвијановићева је изјавила новинарима у Клиници за гинекологију и акушерство Универзитетског клиничког центра Републике Српске да је прва рођена беба из Модриче, додајући да је ово добар начин за почетак нове године.

Она је подсјетила да је традиција да предсједник Републике Српске уручује златник.

“Задовољство је што имамо добру услугу, што имамо оспособљен тим и адекватну опрему и што се наш здравствени сектор развија у складу са временом”, рекла је Цвијановићева.

Она је истакла да у УКЦ много уложено и додала да је задовољство сваки пут када се дође добрим поводом, а не само када се искаже потреба за лијечењем, због чега и постоји ова установа.

“То су мјеста гдје почиње нови живот, гдје су нови грађани Републике Српске. Желим сву срећу свим бебама рођеним у Српској и ово је диван начин за почетак нове године”, нагласила је Цвијановићева.

Она је изразила увјерење да ће ова година бити успјешна за све грађане Републике Српске, подсјетивши да власти Српске раде на мјерама за повећање наталитета.

“Водимо рачуна на који начин ћемо спровести национални програм демографије, што је обавеза, с обзиром на то да су демографија и наталитет један од проблема Српске”, рекла је Цвијановићева.

Она је оцијенила да ово није једини проблем у Српској, али да је то основа за планирање и других ствари.

Цвијановићева је навела и да демографски проблем није само питање ових простора, него и Европе.

“Вјерујем да ће мјере које ћемо дефинисати са нашим стручњацима дати резултате”, истакла је предсједник Републике Српске.

Директор УКЦ-а Републике Српске Владо Ђајић рекао је да је срећан што је Цвијановићева посјетила овај центар на почетку године и даривала бебе.

“Породилиште је одлично, педијатријска служба је добра, наталитет је битан, а остало је до родитеља”, рекао је Ђајић.

Дежурни љекар Владимир Перендија рекао је да је прва беба у Републици Српској рођена 35 минута послије поноћи.

Он је навео да је то мушка беба тешка три килограма и дуга 50 центиметара, а породиља је Хусема Алимановић /16/.

Цвијановићева је даривала и бебу мајке Јасне Ђурашиновић /18/ из Верића код Бањалуке, која је родила дјевојчицу од 2,9 килограма, дугу 50 центиметара.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана