Цвијановић: Добра сарадња са медијима у врху приоритета

В. К.
Цвијановић: Добра сарадња са медијима у врху приоритета

Бањалука - Премијерка Републике Српске Жељка Цвијановић посјетила је јуче редакције "Гласа Српске" и "Независних новина", гдје је са руководством, уредницима и новинарима ових дневних новина разговарала о актуелним темама и сарадњи између Владе РС и медија.

Цвијановићева је у разговору са директором "Независних новина" и већинским власником "Гласа Српске" Невеном Копањом нагласила важност медија у друштву, а ријечи је било и о пословању компанија и њиховим резултатима.

Током састанка са главним и одговорним уредницама "Гласа Српске" Борјаном Радмановић-Петровић и "Независних" Сандром Гојковић-Арбутина највише ријечи било је о стању и условима рада у медијима, организацији посла и начину на који функционишу редакције.

Фокус разговора био је на односу Владе и министарстава према медијима и начину на који се досадашња добра комуникација може додатно побољшати.

- Интерес Владе РС је што боља комуникација с медијима и новинарима и неопходно је да она буде подигнута на виши ниво, да би правовремено и објективно информисали јавност о раду Владе - казала је премијерка Српске, која је прихватила одређене сугестије с циљем подизања сарадње на виши ниво.

Доста ријечи било је и о актуелној политичкој ситуацији у Српској и БиХ те о темама које су директно у вези са радом Владе РС и плановима за наредни период.

Цвијановићева је посјетила и "Нес" радио.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана