Ćulum novi zamjenik direktora policije RS

G. O.
Ćulum novi zamjenik direktora policije RS

Banjaluka - Dosadašnji načelnik Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova RS Darko Ćulum imenovan je na jučerašnjoj sjednici Vlade RS za zamjenika direktora policije RS.

Ćulum će na toj funkciji naslijediti Nijaza Smajlovića, kojem je istekao mandat. Smajlović će ubuduće raditi kao savjetnik novoimenovanog ministra unutrašnjih poslova RS Dragana Lukača.

Ćulum je već godinama na rukovodećim funkcijama u MUP-u RS. Bio je načelnik Centra javne bezbjednosti Banjaluka i načelnik Sektora kriminalističke policije u tom centru. Od kraja januara 2012. godine bio je na načelnik Uprave policije MUP-a RS.

Ćulum je rekao da se prijavio na konkurs za zamjenika direktora policije RS i da će na tu funkciju stupiti kada odluka bude objavljena u "Službenom glasniku". On je istakao da ne zna ko će ga zamijeniti na poziciji na kojoj je do sada bio.

Ovo je druga krupna promjena koja je obavljena u MUP-u od kada je na njegovom čelu Lukač. On je prošle sedmice smijenio kompletan rukovodni kadar Specijalne jedinice policije MUP-a RS sa komandantom Predragom Krajinovićem na čelu. Na njegovo mjesto postavljen je Dragan Ribić, koji je bio Lukačeva desna ruka dok je bio na čelu Specijalne jedinice policije. Njih dvojica su zajedno napustili ovu jedinicu u maju 2004. godine kada su podnijeli ostavke.

Lukač je odmah po preuzimanju mandata najavio promjene u organizacionim strukturama na svim nivoima.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana