Ћулум нови замјеник директора полиције РС

Г. О.
Ћулум нови замјеник директора полиције РС

Бањалука - Досадашњи начелник Управе полиције Министарства унутрашњих послова РС Дарко Ћулум именован је на јучерашњој сједници Владе РС за замјеника директора полиције РС.

Ћулум ће на тој функцији наслиједити Нијаза Смајловића, којем је истекао мандат. Смајловић ће убудуће радити као савјетник новоименованог министра унутрашњих послова РС Драгана Лукача.

Ћулум је већ годинама на руководећим функцијама у МУП-у РС. Био је начелник Центра јавне безбједности Бањалука и начелник Сектора криминалистичке полиције у том центру. Од краја јануара 2012. године био је на начелник Управе полиције МУП-а РС.

Ћулум је рекао да се пријавио на конкурс за замјеника директора полиције РС и да ће на ту функцију ступити када одлука буде објављена у "Службеном гласнику". Он је истакао да не зна ко ће га замијенити на позицији на којој је до сада био.

Ово је друга крупна промјена која је обављена у МУП-у од када је на његовом челу Лукач. Он је прошле седмице смијенио комплетан руководни кадар Специјалне јединице полиције МУП-а РС са командантом Предрагом Крајиновићем на челу. На његово мјесто постављен је Драган Рибић, који је био Лукачева десна рука док је био на челу Специјалне јединице полиције. Њих двојица су заједно напустили ову јединицу у мају 2004. године када су поднијели оставке.

Лукач је одмах по преузимању мандата најавио промјене у организационим структурама на свим нивоима.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана