Čubrilović: Nabaviti nove lokomotive za “Željeznice RS”

Agencije
Čubrilović: Nabaviti nove lokomotive za “Željeznice RS”

Banjaluka - Ministar saobraćaja i veza Republike Srpske Nedeljko Čubrilović rekao je da je u Poljskoj razgovarao sa rukovodstvom kompanije “Multiko”, koja proizvodi dizel i elektro lokomotive, o rekonstrukciji i nabavci novih lokomotiva za potrebe “Željeznica Republike Srpske”, prenose agencije.

- Rukovodstvu ove kompanije iznijeli smo potrebe “Željeznica”, a oni su nas upoznali o kvalitetu svojih proizvoda koji zadovoljavaju sve standarde i propise - rekao je Čubrilović nakon dvodnevne posjete Krakovu.

Prema njegovim riječima, rekonstrukcija i nabavka novih lokomotiva doprinijeće modernizaciji “Željeznica Republike Srpske”, unaprijediće njihove uslužne djelatnosti i predstavljaće podršku nabavci osnovnih sredstava za “Željeznice”.

On je dodao da će u toku juna inženjeri kompanije “Multiko” doći u “Željeznice Republike Srpske” da bi bili nastavljeni razgovori.

- “Željeznice” imaju potrebu za velikim sredstvima, a Vlada Srpske i Ministarstvo finansija ocijeniće kolike su mogućnosti ulaganja. Ako se stotine miliona KM ulaže u puteve, treba da se ulaže i u “Željeznice”, jer i one imaju potrebe za takvom vrstom investicija, kao preduzeće koje je podrška teškoj industriji i privredi Srpske - smatra Čubrilović.

U posjeti Poljskoj sa Čubrilovićem je boravio i generalni direktor “Željeznica Republike Srpske” Dragan Savanović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana