Ћопићева родна кућа добија заслужени сјај

М. Л.
Ћопићева родна кућа добија заслужени сјај

Крупа на Уни - Темељ родне куће књижевника Бранка Ћопића у Хашанима у општини Крупа на Уни је завршен, а у наредном периоду започеће зидарски радови.

Потврдио је ово јуче начелник Крупе на Уни Младен Кљајић и додао да је извођач радова већ довезао камен, те да се само чека лијепо вријеме како би зидање могло почети.

- Изградња Ћопићеве куће много ће допринијети развоју туризма у нашој општини. Завршен је деда Тришин млин, а кад буде изграђена и кућа, правићемо и Бранков сокак како би заокружили ту цјелину - рекао је Кљајић и додао да је у Ћопићевим Хашанима сада стотињак домаћинстава у којима је свега шест основаца.

За реконструкцију Ћопићеве родне куће Влада Азербејџана издвојила је 26.000 евра, а радови су започети крајем новембра прошле године. Кљајић је подсјетио да се реконструкција обавља према пројекту Архитектонско-грађевинско-геодетског факултета Бањалука.

 - За радове недостаје још 10.000 КМ. Вјерујем да ћемо уз помоћ племенитих људи успјети да обезбиједимо и тај новац - рекао је Кљајић.

Родна кућа великана српске књижевности обнавља се у оквиру пројекта "Башта сљезове боје" који би требало да оживи Хашане.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана