Članice Aktiva žena banjalučkog odbora SP-a djecu obradovali bojankama i školskim priborom

M. L.
Članice Aktiva žena banjalučkog odbora SP-a djecu obradovali bojankama i školskim priborom

Banjaluka - Članice Aktiva žena Gradskog odbora Socijalističke partije Banjaluka posjetile su juče "roditeljsku kuću" i mališanima koji se bore sa teškim malignim oboljenjima donirale školski pribor, bojice i bojanke.

Predsjednica Aktiva Darinka Pejić kazala je da je humanost jedna od iskonskih vrijednosti društva i da je partija kojoj pripadaju posebno orijentisana ka socijalnom položaju građana.

- Saznali smo da od ove školske godine djeca u "roditeljskoj kući" imaju organizovanu nastavu, odnosno mogućnost redovnog školovanja. Za nas je ovo bio motiv da mališanima doniramo školski pribor, bojanke i bojice, da ova djeca veselim bojama oboje dane koje provode ovdje na putu do ozdravljenja, što im od srca želimo - kazala je Pejićeva.

Ona je istakla da će i u budućnosti nastaviti da podržavaju rad "roditeljske kuće", jer su, kao žene, posebno osjetljive na pitanja položaja žene u društvu i položaja djece.

Predsjednica Udruženja roditelja djece oboljele od malignih bolesti "Iskra" Dijana Berić je rekla da će ova donacija mnogo značiti mališanima, jer je u septembru počela i školska godina u ovom objektu.

- Iako je to i dalje pilot-projekat, Ministarstvo prosvjete i kulture RS nam je omogućilo da ove školske godine školarci u kući imaju i učiteljicu, da ne bi mnogo zaostali u školskom gradivu - rekla je Berićeva i dodala da su djeci na raspolaganju učiteljice koje dolaze iz banjalučkih osnovnih škola "Sveti Sava" i "Ivo Andrić".

U "roditeljskoj kući" trenutno boravi petoro djece.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana