Cilj edukacija ljekara i bolja usluga za pacijente

Srna
Cilj edukacija ljekara i bolja usluga za pacijente

Banjaluka - Generalni direktor Univerzitetskog kliničkog centra RS Vlado Đajić rekao je da je opredjeljenje rukovodstva ove ustanove ulaganje u edukaciju zaposlenih, čemu će doprinijeti i posjeta stručnjaka iz Srbije da bi sa ljekarima UKC-a izveli složene procedure i operacije.

Đajić je u petak ocijenio da posjeta eminentnih stručnjaka doprinosi da UKC postane jedan od najboljih regionalnih zdravstvenih centara.

- Osim gradnje objekata i nabavke najsavremenije opreme cilj nam je i da edukujemo naše zaposlene. Oni se edukuju u Austriji, Rusiji, Sloveniji, Srbiji, ali imamo i dvosmjernu saradnju, pa kod nas dolaze svjetski stručnjaci - rekao je Đajić.

Neurokardiolog Branislav Milovanović izrazio je zadovoljstvo što su zajedno krenuli u edukaciju kadra u vezi sa kliničkim testiranjem funkcije autonomnog nervnog sistema.

- Sinkope i krize svesti, te simptomi hroničnog umora su veliki problem u svetu, te sam srećan što smo prvi put u institucije sistema integrisali vrhunsku nauku, koja je i bazna i klinička, jer od nje imaju korist i pacijenti - rekao je Milovanović, koji je osnivač i šef Neurokardiološke laboratorije u KBC “Bežanijska kosa” u Beogradu.

Specijalista otorinolaringolog Vojko Đukić, koji je u petak operisao dva bolesnika, rekao je da UKC ima sve bolje uslove za rad, ali i za naučni, stručni i svaki drugi napredak. Dječji plastični hirurg i direktor Instituta za zdravstvenu zaštitu majke i deteta Srbije “Dr Vukan Čupić” u Beogradu Radoje Simić izrazio je zadovoljstvo dosadašnjom saradnjom sa UKC-om, koja je sada proširena uvođenjem novih tehnika i daljeg razvoja operacija djece sa rascjepima usne ili nepca.

U radno-edukativnoj posjeti UKC-u bili su i neurohirurg Miloje Joksimović, specijalista dječje hirurgije i specijalista urologije Vladimir Kojović iz Instituta “Dr Vukan Čupić”, otorinolaringolog sa Klinike za ORL i maksiofacijalnu hirurgiju Kliničkog centra Srbije, te dječji hirurg Vladislav Vukomanović, koji je i vršilac dužnosti zamjenika direktora Instituta “Dr Vukan Čupić” i upravnik Pedijatrijske klinike, kao i specijalista maksiofacijalne hirurgije Nebojša Jović. Ovu priliku iskoristili su i ljekari iz Hrvatske Žana Saratlija-Novaković i Mario Duvnjak, koji su na UKC došli na usavršavanje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana