Цијена наплатних кућица скочила за са 3,5 на девет милиона КМ

capital.ba
Цијена наплатних кућица скочила за са 3,5 на девет милиона КМ

БАЊАЛУКА – Након што су недавно поништили тендер за изградњу наплатних кућица у Чатрњи, Новој Тополи и Александровцу, јер су заинтересоване фирме тражиле много већи износ од оног који је понуђен, “Аутопутеви Републике Српске” сада су дали много издашнију понуду.

Умјесто првобитно планираних 3,5 милиона, “Аутопутеви” сада су спремни да за изградњу наплатних кућица издвоје чак 8,95 милиона КМ, сазнаје Capital

У новом тендеру који је ово јавно предузеће расписало наведено је да је процијењена вриједност јавне набавке 7,65 милиона КМ без ПДВ-а, док је поништеним тендером процијењена вриједност исте набавке била три милиона КМ без ПДВ-а.

Понуђачи могу до 22. јуна да достављају понуде, а изабрана фирма ће имати рок од 120 дана да заврши посао.

Што се тиче услова које морају испунити у тендерској документацији је наведено да понуђачи, између осталог, морају имати позитивно пословање у посљедње три године и промет у овом периоду од најмање 15 милиона КМ.

Понуђачи треба да имају и успјешно спроведена најмање три уговор исте или сличне природе вриједна најмање 7,5 милиона КМ без ПДВ-а.

Подсјећамо “Аутопутеви РС” су недавно поништили тендер за изградњу наплатних кућица на аутопуту Бањалука-Градишка, јер су пристигле понуде биле прескупе за ово предузеће.

Директор “Аутопутева РС” Душан Топић рекао је раније за Цапитал да процијењена вриједност тендера за изградњу наплатних кућица на аутопуту Бањалука-Градишка од око 3,5 милиона КМ није била најбоља те да је вриједност свих шест пристиглих понуда била далеко изнад овог износа.

“Морамо сада да подигнемо износ како би тендер успио. Не знам тачно за колико, али морамо ићи на вишу цијену”, казао је тада Топић.

За овај милионски посао на тендеру који је поништен пријавили су се “Нискоградња” из Лакташа, “Интегра инжењеринг” Бањалука, “МГ Минд” из Мркоњић Града те фирма из Зенице “ИТЦ Зеница”.

Поред њих, понуде на милионски тендер “Аутопутева” доставиле су и двије групе понуђача и то једна коју чине “Приједорпутеви” из Приједора, “Козарапутеви” и “Дос Електро” Бањалука, док другу групу понуђача чине фирме “Геокоп” из Дервенте и “Ферростил-МОНТ” из Прњавора.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана