Честитке за Васкрс

Срна
Честитке за Васкрс

Сарајево - Члан Предсједништва БиХ из Републике Српске Младен Иванић честитао је највећи хришћански празник Васкрс Његовој светости патријарху српском Иринеју, свештенству и свим православним вјерницима уз жељу да празник проведу у миру, здрављу, љубави и слози, и да заједно буде побијеђена свака недаћа.

"Васкрс је празник који с радошћу ишчекујемо цијеле године, јер је васкрсење Господа Исуса Христа симбол вјечног спасења, животног зачетка, среће и напретка. У дане празновања славимо живот и истинске непролазне вриједности православне хришћанске вјере, искрену бригу за ближње, породичну слогу, међусобно поштовање и разумијевање", наводи се у Иванићевој честитки.

Хрватски члан Предсједништва БиХ Драган Човић поводом Васкрса честитку је упутио патријарху српском Иринеју, православном свештенству, те свим вјерницима православне вјероисповијести у БиХ.

"Нека вам предстојећи празник донесе мир, радост и заједништво, те испуни срца топлином и пружи снагу да изградимо живот пун разумијевања и уважавања. Желим вам да овај празник проведете у задовољству, срећи и здрављу заједно са својим најближима, сусједима и пријатељима", наводи се у Човићевој честитки.

Предсједавајући Предсједништва БиХ Бакир Изетбеговић честитао је Васкрс митрополиту дабробосанском Хризостому и православним вјерницима у БиХ.

Изетбеговић истиче да су вјерски празници у БиХ увијек прилика за подсјећање на богатство различитости које БиХ вијековима баштини, саопштено је из Предсједништва БиХ.

Честитку поводом Васкрса свим вјерницима православне вјероисповијести упутио је и предсједник Федерације БиХ Маринко Чавара.

"Свим вјерницима православне вјероисповијести желим сретан и благословљен Васкрс! Нека овај празник буде додатни подстицај свима да, вођени начелима заједништва и узајамног поштовања, доприносимо изградњи и очувању мира и солидарности", наводи се у честитки.

Поглавар Исламске заједнице Хусеин Кавазовић пожелио је поводом Васкрса митрополиту дабробосанском Хризостому и вјерницима да празничне дане проведу испуњени радошћу, у миру, љубави и у кругу својих најмилијих.

"Радује нас спознаја да Ви, Ваша Еминенцијо, са својим вјерницима дочекујете још један велики хришћански празник - Васкрс. Тим поводом, желим Вам зажељети да и у годинама које су пред нама заједнички дијелимо радости као што смо то вијековима чинили", наводи се у честитки.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана