Centar za edukaciju “Tvoja riječ”: Humanitarni broj 1415 aktivan do kraja maja

Milijana Latinović
Centar za edukaciju “Tvoja riječ”: Humanitarni broj 1415 aktivan do kraja maja

Banjaluka - Humanitarni broj 1415, namijenjen za prikupljanje pomoći za djecu sa autizmom i osnivanje Centra za ranu intervenciju, otvoren je 1. maja i biće aktivan do kraja mjeseca.

Akciju “Borimo se za djecu sa autizmom” čiji je cilj prikupljanje novca za osnivanje Centra za ranu intervenciju u Banjaluci pokrenuo je Centar za edukaciju “Tvoja riječ”.

Tim povodom u četvrtak je u Banjaluci organizovana i humanitarna večera na kojoj su predstavnici Centra za edukaciju ugostili dobre i humane ljude, predstavnike Organizacije žena Saveza Srba u Švedskoj, koji su prepoznali problem s kojim se susreću djeca s autizmom i odlučili da pomognu.

Predsjednik Upravnog odbora Centra za edukaciju “Tvoja riječ” Olivera Ratković je navela da je mnogo djece sa razvojnim problemima, a na nivou BiH ne postoji zvanična institucija koja se bavi ovom ciljnom grupom.

- Naš cilj je osnivanje Centra za ranu intervenciju, jer smo pre tri godine dobili prostorije od Grada Banjaluke. Imamo kadar, imamo opremu, neophodna su nam sredstva sa kojima bismo mogli da radimo 24 sata i da se problem prepozna na vreme -  kazala je Ratkovićeva.

Dodala je da bi Centar za ranu intervenciju poboljšao opšte stanje djece sa razvojnim poteškoćama, kroz organizovan svakodnevni stručan rad i pomoć njihovim porodicama.

- Veoma dobro znam šta ovoj deci treba i drago mi je da na neki način možemo pomoći. Pokrenućemo saradnju sa Udruženjem “Tvoja riječ” kako bismo pomogli deci sa autizmom - rekla je predsjednik Organizacije žena Saveza Srba u Švedskoj Radmila Erikson.

“Tvoja riječ”

Centar za edukaciju “Tvoja riječ” je dobrovoljna društveno-humanitarna i neprofitna organizacija, koja okuplja osobe sa autizmom i poremećajem verbalne komunikacije, ponašanja i učenja, a u cilju edukacije, rehabilitacije, reedukacije i socijalizacije.

- Centar uspješno radi već četiri godine i okuplja 41 dijete sa autizmom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana