Čekanje rješenja za penziju postalo prošlost

D. O.
Čekanje rješenja za penziju postalo prošlost

Banjaluka - Fond penzijsko-invalidskog osiguranja RS u 2016. godini ostvario je najbolje rezultate u svim aspektima poslovanja do sada, kazao je direktor ovog fonda Mladen Milić.

- Iza nas je još jedna teška godina u kojoj je fond u skladu sa planom i programom rada u potpunosti ispunio sve zadatke - istakao je Milić.

U protekloj godini, kako kaže Milić, svi kompletirani zahtjevi za ostvarivanje prava bili su riješeni u roku od sedam do 15 dana.

- Na kraju godine imali smo 1.300 kompletiranih zahtjeva, a 1.800 nekompletnih za koje čekamo podatke iz inostranstva. Mjesečno riješimo oko 2.200 zahtjeva - ističe Milić.

On podsjeća da je krajem jula 2011. godine, kada je stigao na čelo fonda, naslijedio 30.000 neriješenih zahtjeva.

Milić dodaje i da su uspješno nastavili akciju "STOP prevarama, do penzije pošteno".

- Samo lani spriječili smo višemilionsku isplatu nelegalnim korisnicima, a od 2012. godine do danas po tom osnovu u budžetu je ostalo oko 30 miliona KM - naglasio je Milić.

Kaže i da je poboljšana struktura korisnika prava. Pored navedenog, poboljšan je i odnos između broja osiguranika i korisnika prava sa 1,13 na 1,16:1, a rast broja korisnika prava na invalidsku penziju je bio negativan.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana