Будимо хумани: Мајци и сину рушевна кућа једини дом

nezavisne.com
Будимо хумани: Мајци и сину рушевна кућа једини дом

Бањалука - Горанка Јунгић са малољетним сином Александром живи у трошној кући изграђеној 1939. године у Бањалуци. Кућа је јако оштећена у земљотресу 1969. године и никада до краја није санирана.

Кућа без адекватне изолације, у којој су зидови црни од влаге, а пукотине од давног земљотреса још стоје незакрпане, породици Јунгић је једини дом.

Јунгићева, незапослена мајка средњошколца, након мужеве смрти живи од социјалне помоћи, а по храну иде у Црвени крст.

“Паре које добијем из Центра за социјални рад дам дјетету за школу, а од пара које остане платим рачун за струју”, прича Јунгићева.

Она кроз сузе додаје да зими улазна врата често заледе па их не могу ни закључати, а строп се обрушава све више сваки дан. Најгоре им је што неријетко и кров прокишњава, па и овако трошна кућа буде пуна воде.

Једину наду за боље сутра Јунгићева види у школовању сина, који сада завршава други разред Угоститељске школе у Бањалуци.

“Важно је да заврши школу и да се запосли. Он ће сада стасати у одраслог момка, а ова кућа би требало да буде његова када се осамостали”, каже Јунгићева.

УГ “Нова генерација” започело хуманитарни пројекат реконструкције куће

Тежак живот породице Јунгић могао би добити срећан преокрет јер би ускоро могао почети хуманитарни пројекат реконструкције њиховог породичног дома који је покренуло Удружење “Нова генерација” ако добије донације.

У Удружењу “Нова генерација” кажу да је Александар њихов корисник од отварања Дневног центра за дјецу.

“Александар је наш први корисник, али када напуни 18 година, неће моћи да користи услуге нашег центра као до сада, па смо одлучили да покренемо овај пројекат и обезбиједимо му сигурнију будућност”, рекла је Жељка Цигановић, координаторка овог пројекта.

Цигановићева додаје да је за комплетну санацију куће по предрачуну потребно око 42.000 КМ.

“То је много новца, потребна нам је сва помоћ коју можемо добити да бисмо породици Јунгић обезбиједили дом какав заслужује”, рекла је Цигановићева.

Сви могу помоћи!

Удружење “Нова генерација” позива све који могу да помогну породици Јунгић и обезбиједе им бољу будућност.

Сваки вид помоћи је добродошао, било у материјалу, новчаним средствима или сличном. Сви заинтересовани их могу контактирати на број телефона 051/923-270 или на емаил адресу [email protected].

За потребе овог пројекта отворен је и жиро рачун:

УДРУЖЕЊЕ НОВА ГЕНЕРАЦИЈА БАЊА ЛУКА - АКЦИЈА ОБНОВЕ КУЋЕ ПОРОДИЦИ ЈУНГИЋ 562-099-81-44-44-06-91.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана