Бржи опоравак пацијената уз савремене методе

М. Л.
Бржи опоравак пацијената уз савремене методе

Бањалука - Најмодернија операција грудне жлијезде ендоскопским путем, без отварања грудног коша "ВАТС тимектомија", која досад није рађена на просторима БиХ, јуче је први пут изведена у Универзитетском клиничком центру РС.

Из ове здравствене установе саопштили су да је током два оперативна дана у Служби за торакалну хирургију УКЦ РС планирано извођење четири захвата, а организатор и вођа тима је начелник службе др Марко Кантар уз помоћ гостујућег професора из Института за плућне болести Војводине у Сремској Каменици др Милоша Коледина.

- Ријеч је о софистицираној техници која захтијева посебну опрему, као и посебан тренинг хирурга. Индикацију за овај оперативни захват имају пацијенти који болују од мијастеније гравис, генерализоване слабости - истакли су из УКЦ РС и додали да је ова операција показатељ континуираног процеса модернизације грудне хирургије у РС и БиХ.

Истичу да овај метод омогућава бржи опоравак пацијента, краћу хоспитализацију од свега два дана, већи комфор, мању болност као и нижу стопу компликација и мање трошкове.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана