Broj putnika Skaj Srpske povećan za 30 odsto

N. L.
Broj putnika Skaj Srpske povećan za 30 odsto

BANjALUKA - Poslije ukidanja viznog režima za stanovnike BiH, broj putnika koji lete kompanijom "Skaj Srpska" povećao se za oko 30 odsto.

Ovo je rekao direktor preduzeća "Skaj Srpska" Zoran Injac i dodao da se popunjenost kapaciteta avionske linije Ljubljana - Banjaluka konstantno povećava.

- Od kada je sredinom jula prošle godine avio-kompanija "Skaj Srpska" počela da radi, konstantno se bilježi porast broja putnika - rekao je Injac.

Dodao je da to pokazuje da ljudi žele da putuju.

- Stanovnicima Srpske potrebno je obezbijediti kvalitetnu ponudu. Za sada imamo četiri leta sedmično za Ljubljanu, ali u toku ove godine planiramo da povećamo broj letova prema Ljubljani i uvedemo dvije direktne rotacije na tržištima Švajcarske i Skandinavije - istakao je Injac.

Prema njegovim riječima, ove godine planirana je i nabavka novih aviona o čemu će se sa predstavnicima Vlade RS razgovarati u februaru.

- Imamo nekoliko planova za ovu godinu, ali moramo vidjeti kakvi su planovi Vlade RS. Predložićemo nabavku dva nova putnička aviona, putem prihvatljivog kreditnog zaduženja. Prvi bismo nabavili već ove, a drugi do kraja iduće godine - naglasio je Injac.

Injac je istakao da je planirano i povećanje broja međunarodnih linija iz Banjaluke iznajmljivanjem mlaznog putničkog aviona kapaciteta oko 50 sjedišta na period od najmanje 12 mjeseci.

U preduzeću "Aerodromi RS" kažu da putnici iz Banjaluke mogu da lete u Frankfurt, Cirih i Ljubljanu.

- Za Frankfurt se leti dva puta sedmično, za Cirih tri, a za Ljubljanu četiri puta - rekli su u ovom preduzeću.

Cijene

U "Aerodromima RS" naglasili su da cijene karata zavise od klase, popunjenosti leta i dužine ostanka.

- Za jedan let ima bar petnaestak cijena. Najjeftiniji let za Ljubljanu sa aerodromskom taksom košta 211 maraka. Cijena leta za Cirih zavisi i od dužine ostanka, a najpovoljnija je 477 maraka - kazali su u "Aerodromima".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana