Број путника Скај Српске повећан за 30 одсто

Н. Л.
Број путника Скај Српске повећан за 30 одсто

БAЊAЛУКA - Послије укидања визног режима за становнике БиХ, број путника који лете компанијом "Скај Српска" повећао се за око 30 одсто.

Ово је рекао директор предузећа "Скај Српска" Зоран Ињац и додао да се попуњеност капацитета авионске линије Љубљана - Бањалука константно повећава.

- Од када је средином јула прошле године авио-компанија "Скај Српска" почела да ради, константно се биљежи пораст броја путника - рекао је Ињац.

Додао је да то показује да људи желе да путују.

- Становницима Српске потребно је обезбиједити квалитетну понуду. За сада имамо четири лета седмично за Љубљану, али у току ове године планирамо да повећамо број летова према Љубљани и уведемо двије директне ротације на тржиштима Швајцарске и Скандинавије - истакао је Ињац.

Према његовим ријечима, ове године планирана је и набавка нових авиона о чему ће се са представницима Владе РС разговарати у фебруару.

- Имамо неколико планова за ову годину, али морамо видјети какви су планови Владе РС. Предложићемо набавку два нова путничка авиона, путем прихватљивог кредитног задужења. Први бисмо набавили већ ове, а други до краја идуће године - нагласио је Ињац.

Ињац је истакао да је планирано и повећање броја међународних линија из Бањалуке изнајмљивањем млазног путничког авиона капацитета око 50 сједишта на период од најмање 12 мјесеци.

У предузећу "Aеродроми РС" кажу да путници из Бањалуке могу да лете у Франкфурт, Цирих и Љубљану.

- За Франкфурт се лети два пута седмично, за Цирих три, а за Љубљану четири пута - рекли су у овом предузећу.

Цијене

У "Aеродромима РС" нагласили су да цијене карата зависе од класе, попуњености лета и дужине останка.

- За један лет има бар петнаестак цијена. Најјефтинији лет за Љубљану са аеродромском таксом кошта 211 марака. Цијена лета за Цирих зависи и од дужине останка, а најповољнија је 477 марака - казали су у "Aеродромима".

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана