Brčko: Pojačane radarske kontrole u distriktu od 9. do 15. maja

Srna
Brčko: Pojačane radarske kontrole u distriktu od 9. do 15. maja

Brčko - Pripadnici Jedinice saobraćajne policije distrikta Brčko pojačano će kontrolisati brzinu kretanja vozila od 9. do 15. maja na većini putnih pravaca na području distrikta, posebno u naseljenim mjestima.

Jedinica saobraćajne policije planira da vrši najavljenu kontrolu mjerenja brzine kretanja vozila na saobraćajnicama koje iz Brčkog vode ka Bijeljini, Loparama, Tuzli i Banjaluci.


"Policija distrikta Brčko raspolaže neobilježenim /civilnim/ vozilima koja su opremljena uređajem /kamerom/ za snimanje prekršaja u pokretu i savremenim stacionarnim laserskim radarima, te uređajima za bezbjedno zaustavljanje vozila na putu", saopšteno je iz policije distrikta.

U saopštenju se napominje da se na putnim pravcima Brčko-Lončari /u ulici Dejtonska/, Brčko-Bijeljina /ulica Bijeljinska/, Brčko-Čelić /Ulica Nikole Tesle/ i Brčko-Cerik /Malezijski put/ kontroliše brzina kretanja vozila iz dva smjera pomoću stacionarnih radara.

"Osim ovih planiranih i najavljenih kontrola, vršiće se i nenajavljene kontrole brzine, posebno na mjestima gdje se razvijaju veće brzine i to pokretnim radarom koji je pogodan za postavljanje na bilo kojoj dionici puta i koji, nakon podešavanja, automatski samostalno radi i registruje prekršaje", naglašava se u saopštenju.

Policija distrikta Brčko sugeriše svim učesnicima u saobraćaju da brzinu kretanja vozila prilagode uslovima i stanju u saobraćaju i da poštuju saobraćajne propise, kako bi zaštitili sebe i druge učesnike u saobraćaju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana