Brčak našao migrante na ulici i odveo ih u policiju

V. K.
Brčak našao migrante na ulici i odveo ih u policiju

Brčko - Ilegalni migranti sve više dolaze na teritoriju BiH u nadi da će pronaći put do zemalja Evropske unije, a najnoviji slučaj zabilježen je juče u Brčkom, gdje je petoricu migranata policiji dovezao jedan Brčak.

Policija Brčko distrikta saopštila je da je do zgrade policije migrante svojim vozilom prevezao građanin Brčko distrikta koji ih je pronašao u Mostarskoj ulici u Brčkom.

Riječ je o četiri migranta sa područja Avganistana i jednom iz Pakistana.

Nakon kriminalistike obrade u policiji, lica su predata pripadnicima Službe za poslove sa strancima BiH zbog preduzimanja mjera i radnji iz njihove nadležnosti, a iz policije nije saopšteno više informacija o ovom slučaju.

Podaci Granične policije BiH o evidentiranim pokušajima ilegalnog prelaska njene granice, zaključno za 22. novembrom, pokazuju da su uhvaćena 522 državljanina zemalja visokog migracijskog rizika, što predstavlja povećanje od čak 275 procenata u odnosu na isti period prošle godine, kada je otkrivena 191 osoba. Naročito se povećava broj migranata koji prolaze kroz Hercegovinu i samo u posljednjih 15 dana u ovoj regiji je uhvaćeno više od 100 ilegalaca. Migracioni centar Službe za poslove sa strancima je u potpunosti popunjen, a u azilantskom centru kapaciteta 150 mjesta nalazi se oko 180 lica.

Najveći broj otkrivenih ilegalnih migranata su državljani Avganistana, Pakistana, Alžira, Turske, Sirije i Libije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana