Брчак нашао мигранте на улици и одвео их у полицију

В. К.
Брчак нашао мигранте на улици и одвео их у полицију

Брчко - Илегални мигранти све више долазе на територију БиХ у нади да ће пронаћи пут до земаља Европске уније, а најновији случај забиљежен је јуче у Брчком, гдје је петорицу миграната полицији довезао један Брчак.

Полиција Брчко дистрикта саопштила је да је до зграде полиције мигранте својим возилом превезао грађанин Брчко дистрикта који их је пронашао у Мостарској улици у Брчком.

Ријеч је о четири мигранта са подручја Авганистана и једном из Пакистана.

Након криминалистике обраде у полицији, лица су предата припадницима Службе за послове са странцима БиХ због предузимања мјера и радњи из њихове надлежности, а из полиције није саопштено више информација о овом случају.

Подаци Граничне полиције БиХ о евидентираним покушајима илегалног преласка њене границе, закључно за 22. новембром, показују да су ухваћена 522 држављанина земаља високог миграцијског ризика, што представља повећање од чак 275 процената у односу на исти период прошле године, када је откривена 191 особа. Нарочито се повећава број миграната који пролазе кроз Херцеговину и само у посљедњих 15 дана у овој регији је ухваћено више од 100 илегалаца. Миграциони центар Службе за послове са странцима је у потпуности попуњен, а у азилантском центру капацитета 150 мјеста налази се око 180 лица.

Највећи број откривених илегалних миграната су држављани Авганистана, Пакистана, Алжира, Турске, Сирије и Либије.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана