Borba za dječakovo oko nastavlja se u Beogradu

A. J. R.
Borba za dječakovo oko nastavlja se u Beogradu

Banjaluka - Jedanaestogodišnjak F. M. iz Banjaluke koji je zadobio tešku povredu oka usljed eksplozije petarde u staklenoj boci u ponedjeljak će biti premješten u Beograd na dalje liječenje.

Istakli su ovo u Univerzitetskom kliničkom centru RS i dodali da je zdravstveno stanje pacijenta stabilno, ali da su sve dalje prognoze u vezi sa očuvanjem funkcije vida na povrijeđenom oku pacijenta neizvjesne.

Tešku povredu oka dječak je zadobio u nesreći koja se desila u srijedu uveče u blizini banjalučke Muzičke škole, kada je sedam učenika šestog razreda Osnovne škole „Ivo Andrić“ palilo petarde. Kako bi igru učinili zanimljivijom radoznali osnovci su petardu ubacili u staklenu bocu koja se prilikom eksplozije rasprsla, a komadi stakla su pogodili jednog od dječaka  u glavu.

Kako bi predstojeći praznici protekli bezbjedno, bez upotrebe vatrenog oružja i pirotehničkih sredstava, Ministarstvo unutrašnjih poslova RS sprovodi akciju „Petarde nisu igračke“.

Iz MUP-a Srpske apeluju da roditelji upoznaju djecu o posljedicama koje mogu nastati usljed upotrebe pirotehnike.

Pripadnici Policijske uprave Banjaluka od 12. do 14. decembra već su održali predavanja pod nazivom „Ne dozvolite da se smijeh pretvori u krik“ za učenike u tri banjalučke osnovne škole. U MUP-u su dodali da će sa nadležnim opštinskim inspekcijama pojačati kontrolu prodavnica koje imaju zakonsko ovlašćenje da prodaju pirotehnička sredstva.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana