Болници “Србија” дониран топли креветић

Срна
Болници “Србија” дониран топли креветић

Источно Сарајево - Болници “Србија” у Источном Сарајеву испоручен је топли креветић са терморегулацијом, који је набављен у хуманитарној акцији коју је покренуло Удружење родитеља пријевремено рођене дјеце у Републици Српској “Мрвице”.

Одговорно лице подружнице овог удружења у Источном Сарајеву Милева Мировић Танић изјавила је Срни да је ова донација од великог значаја педијатријском одјељењу због лакшег одржавања температуре тијела беба које су изашле из инкубатора и због лакшег транспорта пријевремено рођених беба са једног одјељења на друго.

“Почетком марта одржана је обука медицинског особља на Универзитетском клиничком центру /УКЦ/ Републике Српске, тако да осим модерне опреме имамо и врхунске медицинске раднике за које знамо да ће нову опрему и користити”, навела је Танићева.

Она је подсјетила да је за куповину девет топлих креветића у акцији “За топли загрљај” прикупљено 36.000 КМ, а да је један креветић донирала једна компанија.

“Девет топлих креветића налази се на неонатолошком одјељењу УКЦ у Бањалуци, а један креветић је дониран педијатријском одјељењу болнице жСрбијаж у Источном Сарајеву, који је стигао у ову здравствену установу у петак”, додала је Танићева.

Она је истакла да је Удружење до сада реализовало значајне кампање и активности и да је, осим помоћи болницама и клиничком центру, њихов рад усмјерен на помоћ породицама чија дјеца још пролазе процес лијечења и рехабилитације.

“Велики број пријевремено рођене дјеце прати низ здравствених компликација и ми смо ту да пружимо подршку. Процес вјежбања и физијатријских третмана изузетно дуго траје код неких беба и наредна активност је да размотримо које су законске могућности да се мајкама пријевремено рођених беба продужи породиљско одсуство”, рекла је Танићева.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана