Болница у Зворнику добила новог в.д. директора

Срна
Болница у Зворнику добила новог в.д. директора

Зворник - Влада Републике Српске разријешила је данас вршиоца дужности директора Опште болнице Зворник Јована Окуку и на његово мјесто именовала Ивана Поповића.

Ова одлука услиједила је након што Окука није показао способност да се носи са позицијом вршиоца дужности директора Болнице који би до окончања поступка јавне конкуренције руководио здравственом установом и омогућио континуиран рад и несметано пружање здравствене заштите становништву, саопштено је из Министарства здравља Српске.

Нови вршилац дужности није био дио претходних дешавања, нити сукобљених страна, а Министарство здравља и социјалне заштите од њега очекује да успостави редовно функционисање установе у најбољем интересу пацијената.

Министарство здравља неће толерисати евентуалне опструкције рада ове здравствене установе, урушавање угледа Болнице, а нарочито не угрожавање права пацијената због личних интереса појединаца, наводи се у саопштењу.

Разрјешење Окуке и именовање Поповића обављено је на данашњој телефонској сједници Владе Републике Српске.

Окука је за в.д. директора Опште болнице Зворник именован 12. октобра када је разријешен дотадашњи директор Милорад Дрљевић.

Љекари Опште болнице Зворник од 14. октобра одржавали су информативне разговоре испред ове здравствене установе, незадовољни смјеном Дрљевића и именовањем Окуке.

Љекари Опште болнице Зворник договорили су 27. октобра на састанку са предсједником Републике Српске Милорадом Додиком да прекину са обуставама и наставе да раде у пуном капацитету, а да ће власт размотрити све претходне процедуре и обезбиједити најбоља рјешења за ову здравствену установу.

(Срна)

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана