Бољи услови за повратнике

Срна
Бољи услови за повратнике

Сарајево - Министарка за људска права и избјеглице БиХ у техничком мандату Семиха Боровац и предсједавајући Комисије за избјеглице и расељена лица БиХ Мато Јозић потписали су јуче са представницима 43 града и општине споразум о сарадњи на спровођењу инфраструктурних и пројеката електрификације у повратничким насељима у вриједности од око 2,4 милиона КМ.

Споразуми су потписани за 50 пројеката из области инфраструктуре вриједних око 1,8 милиона КМ, а односе се на изградњу путева и водоводне мреже, једног културног објекта и 15 вјерских објеката на подручју БиХ.

Када је ријеч о електрификацији, потписани су споразуми за десет пројеката којима ће у осам општина и градова у БиХ 58 повратничких домова добити струју, за шта је издвојено око 600.000 КМ.

Боровчева је нагласила да је била много већа потреба начелника општина у БиХ за инфраструктуром, тако да је, због ограничених средстава, удовољено само малом броју који ће средства утрошити за побољшање животних услова у повратничким насељима.

Начелник општине Источна Илиџа Маринко Божовић рекао је да ће средства која ће ова општина добити потписивањем споразума бити утрошена за рјешавање проблема избјеглих и расељених лица у насељу Младичко Поље, који се односе на саобраћајну инфраструктуру.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана