Bolji uslovi stanarima prva dva paviljona Studentskog centra Nikola Tesla

D. S.
Bolji uslovi stanarima prva dva paviljona Studentskog centra Nikola Tesla

Banjaluka - Stanari prvog i drugog paviljona banjalučkog Studentskog centra "Nikola Tesla" od iduće godine imaće približno jednake uslove smještaja kao njihove kolege u četvrtom paviljonu.

Rekao je to juče ministar prosvjete i kulture RS Dane Malešević nakon obilaska studentskog kompleksa, dodajući da se sanacija prva dva paviljona odvija u skladu sa raspoloživim sredstvima.

- Bio bih najsrećniji da su se mogla "isprazniti" oba paviljona kako bi rekonstrukcija bila završena u potpunosti - kazao je Malešević.

Direktor ovog centra Zoran Babić podsjetio je da je u prvom paviljonu postavljena nova stolarija, a trajno je riješen i problem zagrijavanja vode.

- Uskoro će biti raspisan javni poziv za postavljanje stolarije u drugom paviljonu - kazao je Babić.

Upravni odbor ovog centra, istakao je Babić, ima obavezu da do 1. novembra donese odluku o formiranju cijena smještaja za školsku 2017/2018. godinu.

- To će biti tema narednih dana. Prema pravilniku iz 2009. godine, mi smo drastično ispod nivoa cijena koje bi studenti trebalo da plaćaju - naglasio je Babić.

Predsjednik Skupštine studenata centra "Nikola Tesla" Ljubiša Karlica istakao je da je situacija u prvom paviljonu mnogo bolja od kada je postavljena nova stolarija, a stanari mogu da odahnu jer će zimi stalno imati toplu vodu, što nije bio slučaj ranije. Što se tiče poskupljenja smještaja, to, kaže, sigurno neće podržati.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana