Бољи услови станарима прва два павиљона Студентског центра Никола Тесла

Бољи услови станарима прва два павиљона Студентског центра Никола Тесла 19.09.2017 12:03 | Д. С.

Бањалука - Станари првог и другог павиљона бањалучког Студентског центра "Никола Тесла" од идуће године имаће приближно једнаке услове смјештаја као њихове колеге у четвртом павиљону.

Рекао је то јуче министар просвјете и културе РС Дане Малешевић након обиласка студентског комплекса, додајући да се санација прва два павиљона одвија у складу са расположивим средствима.

- Био бих најсрећнији да су се могла "испразнити" оба павиљона како би реконструкција била завршена у потпуности - казао је Малешевић.

Директор овог центра Зоран Бабић подсјетио је да је у првом павиљону постављена нова столарија, а трајно је ријешен и проблем загријавања воде.

- Ускоро ће бити расписан јавни позив за постављање столарије у другом павиљону - казао је Бабић.

Управни одбор овог центра, истакао је Бабић, има обавезу да до 1. новембра донесе одлуку о формирању цијена смјештаја за школску 2017/2018. годину.

- То ће бити тема наредних дана. Према правилнику из 2009. године, ми смо драстично испод нивоа цијена које би студенти требало да плаћају - нагласио је Бабић.

Предсједник Скупштине студената центра "Никола Тесла" Љубиша Карлица истакао је да је ситуација у првом павиљону много боља од када је постављена нова столарија, а станари могу да одахну јер ће зими стално имати топлу воду, што није био случај раније. Што се тиче поскупљења смјештаја, то, каже, сигурно неће подржати.© Глас Српске 2012 ISSN 2303-7385 | Импресум | Маркетинг | Контакт | Латиница | Ћирилица