Бољи услови станарима прва два павиљона Студентског центра Никола Тесла

Д. С.
Бољи услови станарима прва два павиљона Студентског центра Никола Тесла

Бањалука - Станари првог и другог павиљона бањалучког Студентског центра "Никола Тесла" од идуће године имаће приближно једнаке услове смјештаја као њихове колеге у четвртом павиљону.

Рекао је то јуче министар просвјете и културе РС Дане Малешевић након обиласка студентског комплекса, додајући да се санација прва два павиљона одвија у складу са расположивим средствима.

- Био бих најсрећнији да су се могла "испразнити" оба павиљона како би реконструкција била завршена у потпуности - казао је Малешевић.

Директор овог центра Зоран Бабић подсјетио је да је у првом павиљону постављена нова столарија, а трајно је ријешен и проблем загријавања воде.

- Ускоро ће бити расписан јавни позив за постављање столарије у другом павиљону - казао је Бабић.

Управни одбор овог центра, истакао је Бабић, има обавезу да до 1. новембра донесе одлуку о формирању цијена смјештаја за школску 2017/2018. годину.

- То ће бити тема наредних дана. Према правилнику из 2009. године, ми смо драстично испод нивоа цијена које би студенти требало да плаћају - нагласио је Бабић.

Предсједник Скупштине студената центра "Никола Тесла" Љубиша Карлица истакао је да је ситуација у првом павиљону много боља од када је постављена нова столарија, а станари могу да одахну јер ће зими стално имати топлу воду, што није био случај раније. Што се тиче поскупљења смјештаја, то, каже, сигурно неће подржати.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана