Боградић: Могућа корекција посебног колективног уговора

Срна
Боградић: Могућа корекција посебног колективног уговора

Бањалука - Министар здравља и социјалне заштите Републике Српске Драган Богданић и представници Републичког одбора синдиката здравства и социјалне заштите сагласили су се данас у Теслићу да ће у наредном периоду разговарати о евентуалној корекцији посебног колективног уговора у здравству.

"Корекција би подразумијевала да радници не буду оштећени у остваривању својих права, а да се примјена посебног колективног уговора олакша и унаприједи од руководилаца здравствених установа", саопштено је из Министарства здравља и социјалне заштите Српске.


Богданић је присуствовао сједници Републичког одбора синдиката здравства и социјалне заштите Српске, на којој је разговарано о актуелним темама у здравству, правима радника и материјално-социјалном положају здравствених радника, посебно у примјени посебног колективног уговора.

На сједници је било ријечи и о одласцима у иностранство, нарочито средњег медицинског кадра, те констатовано да то, за сада, не угрожава рад здравствених установа, али да се овом проблему мора приступити озбиљно.

Представници Синдиката здравства и социјалне заштите информисали су Богданића да су Министарству рада и борачко-инвалидске заштите Српске упутили захтјев за преиспитивање репрезентативности свих синдиката у здравству.

Представници Министарства здравља и социјалне заштите Српске, како је наглашено, наставиће да се редовно, као и до сада, састају са представницима синдиката ради консултација о актуелним темама у области здравства.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Рођене 23 бебе
Рођене 23 бебе
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана