Богдану Ракићу треба помоћ да спаси вид

nezavisne.com
Богдану Ракићу треба помоћ да спаси вид

Теслић - Богдану Ракићу (20) из Теслића потребна је помоћ хуманих људи, како би спасио вид који су му оштетили злостављачи Бранко Јурић (24) и Армин Јашаревић (25), а који су га брутално претукли 1. новембра 2016. на планини Борја.

Богданова мајка Роберта Гланцер каже да њен син јединац на десно око уопште не види, док на лијево види тек 30 одсто.

“Међутим, нису ријетке компликације и на лијевом оку, па ми се с времена на вријеме пожали да не види ништа. Љекар је препоручио операцију на Клиници 'Милош' у Београду”, каже ова самохрана мајка, која је досад имала бројне трошкове у лијечењу свог сина.

Додаје да још не зна колико ће тај захват коштати, те да, прије одласка у Београд, треба да се окончају љекарске претраге у Бањалуци. Бројне посјете овдашњим здравственим установама, али и предстојећи пут у Београд и те како коштају.

“Након тих претрага у Бањалуци, заказаних за 6. јун, с налазима би требало да одемо у Београд, да тамо погледају медицинску документацију и донесу одлуку о операцији. Обратићемо се и Фонду здравственог осигурања РС за финансирање”, истиче Роберта Гланцер у изјави за “Независне”.

Сви који желе да помогну овом младићу средства за операцију могу уплатити на рачун његове мајке, отворен у НЛБ банци, број 5620998035139054. ИБАН: БА395620998068139036, Роберта Гланцер, Теслић. СЊИФТ БИЦ: РАЗББА22, НЛБ банка.

Ракић је, подсјетимо, након свирепог премлаћивања више седмица провео у болницама, а здравље му је и даље нарушено.

Лежао је 18 дана у добојској болници и још 24 дана у Универзитетском клиничком центру РС у Бањалуци. Током опоравка је такође наилазио на бројне голготе, о чему свједочи и податак да није осјетио ни окус хране.

Главобоља и повишена температура само су неке од тегоба које су га, након изласка из болничке собе, мучиле.

Подсјетимо, Окружни суд у Добоју је прије неколико мјесеци повећао казне Јашаревићу и Јурићу, те их за злостављање, мучење и брутално премлаћивање Ракића правоснажно осудио на по четири године и шест мјесеци робије.

Јашаревић тренутно одлежава казну у Казнено-поправном заводу Бањалука на Туњицама, док је Јурић у бјекству и за њим је, како сазнају “Независне”, расписана и међународна потјерница.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана