Богданић уручио новац и поклон-пакете родитељима тројки

Срна
Богданић уручио новац и поклон-пакете родитељима тројки

Бијељина - Министар здравља и социјалне заштите Републике Српске Драган Богданић уручио је данас у Бијељини за три породице, у којима су ове године рођене тројке, 500 КМ по дјетету и поклон пакете.

Новчани износ и поклон-пакете добиле су тројке Гордане и Љубише Цвијетиновића из Лопара, Савке и Далибора Рикановића из Доњег Жабара, те тројке породице Наталије и Драгана Шукурме из Брода.

Након уручења поклона организованом у Јавном фонду за дјечју заштиту Републике Српске Богданић је позвао младе брачне парове да рађају што више дјеце која су, напоменуо је, "наша будућност - будућност Републике Српске".

Он је истакао да Влада Српске даје максимум да би поспјешила рађање дјеце, да би наталитет подигла на виши ниво, те објаснио да се те активности реализују путем различитих пројекта и активности, од којих је једна и данашња.

"Без обзира на све тешкоће данашњице молим младе брачне парове и оне који још нису ступили у брак да то чине, односно да рађају што више дјеце", рекао је Богданић.

Он је подсјетио да се из буџета Владе Српске, као значајан допринос наталитету, финансира и други покушај вантјелесне оплодње.

"Опредијељени смо да на сваки могући начин помогнемо рађање дјеце, а други покушај вантјелесне оплодње финансира се у потпуности из буџета Владе Републике Српске, посредством Министарства здравља и социјалне заштите Српске", рекао је Богданић.

Он је изразио задовољство да је имао прилику да данас поводом Недјеље дјетета уручи поклоне породицама које су у овој години добили тројке у Републици Српској, те изразио жељу да оваквих догађаја има и више.

"Било би лијепо да се млади људи, уз све недаће које друштво доноси, опредијеле да рађају дјецу, да имамо већи врој дјеце јер су они будућност Српске и свих нас", рекао је Богданић.

Он је захвалио директору Јавног фонда дјечје заштите Момиру Попићу за све што чини да би се млади брачни парови подржали у настојању да заснују што бројнију породицу.

"У будућности ћемо засигурно наставити да помажемо младе људе. Министарство здравља и социјалне заштите, буџетом финансира овакве пројекте, али и друге који су подршка дјеци и родитељима", рекао је Богданић и навео програм социјализације дјеце путем љетовања у Кумбору који се реализује више од деценију.

Директор Јавног фонда за дјечју заштиту Републике Српске Момир Попић рекао је да Фонд у оквиру Недјеље дјетете организује бројне активности, те да је данашња једна у низу сличних акција.

"Данас су са нама мајке које су родиле тројке, а имали смо их ове године три у Републици Српској", рекао је Попић.

Попић је навео да овај Фонд има значајну подршку Министарства здравља и социјалне заштите Републике Српске, те је ове године успио редовно измиривати обавезе - додатак на дјецу и друга права.

"Такође, снажном подршком ресорног министартва вршимо и рефундацију накнаде плате послодавцима, са нешто успоренијом динамиком буџетским корисницима, али редовно извршавамо своје обавезе", рекао је Попић.

Он је истакао да се трансфери, које Фонд добија из буџета Српске, а посредством Министартсва здравља и социјалне заштите и Министарства породице, омладине и спорта Српске редовно дозначују.

Породице Цвијетиновић, Рикановић и Шукурма задовољне су данашњим пријемом и поклонима у Фонду јер, како кажу, важно је да нису заборављени, а свака помоћ добро ће им доћи.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Рођене 23 бебе
Рођене 23 бебе
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана