Богданић: Завршетак реконструкције очекује се у планираном року

Срна
Богданић: Завршетак реконструкције очекује се у планираном року

Бањалука - Министар здравља и социјалне заштите Републике Српске Драган Богданић изразио је очекивање да ће реконструкција Универзитетског клиничког центра /УКЦ/ Републике Српске у Бањалуци бити завршена у планираном року и са заданим квалитетом.

"Радови се одвијају планираном динамиком и извођач прати све задате рокове", рекао је Богданић данас новинарима приликом посјете четвртој и петој етажи Централног медицинског блока у којима ће бити смјештене Клиника за радиологију, Клиника за онкологију и Клиника интезивне медицине за нехируршке гране.


Он је навео да би до половине ове године, евентуално до краја октобра, требало да из центра града буде пресељена и Клиника за пулмологију.

"Надам се да ће наредне године у ово вријеме, а можда и раније, бити пресељена и хирургија", рекао је Богданић.

Вршилац дужности директора УКЦ-а Владо Ђајић рекао је да је Влада Републике Српске уложила велика средства да би Бањалука добила најбољи клинички центар у региону, те да је циљ да се уз нови простор ради и на усавршавању кадрова.

"Направили смо план према којем би за годину дана требало да завршимо уређење и пресељење УКЦ-а у један простор и да паралелно с тим радимо на усавршавању кадрова", додао је Ђајић.

Он је нагласио да ће врата УКЦ-а бити отворена за све пацијенте и да је циљ да се у овој здравственој установи лијече и пацијенти из Федерације БиХ /ФБиХ/, региона, али и Европе.

Богданић је данас посјетио и градилиште Сјеверног крила УКЦ-а.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана