Blokiranjem puta pokušali da riješe problem legalizacije stambenih objekata

nezavisne.com
Blokiranjem puta pokušali da riješe problem legalizacije stambenih objekata

Doboj - Dvadesetak policajaca spriječilo je članove porodica ratnih vojnih invalida i porodica poginulih boraca da u prigradskom naselju Bare blokiraju magistralni put M7 u znak protesta što još nije riješen problem legalizacije stambenih objekata u kojima žive.

Dvadesetak porodica RVI i porodica poginulih boraca su preko programa tadašnje Vlade RS 2001. smješteni u montažne objekte u prigradskom naselju Bare, i dobili privremena rješenja.

Objekte u kojima žive, kažu, ne mogu otkupiti jer nisu riješeni imovinsko-pravni odnosi za zemljište na kojem se nalaze, a koje je u vlasništvu Željeznica RS i privatnih lica iz naselja Bare.

Nezadovoljni članovi boračkih kategorija najavljuju da će se u znak protesta ponovo okupiti, ali ovog puta ispred zgrade Administrativne službe grada u ponedjeljak, 7. oktobra.

"Svaki put će sve više i više naroda biti, zato što još ima u Doboju ovakvih kategorija. Montazne zgrade takođe nisu riješene, tu je 50 stanara. Ovdje ima 21 porodica. Želim mirnim putem da rješavamo probleme, ništa drugo, jer 13 godina je veoma dug period da oni uopšte ništa ne urade", kazao je Stefan Majstorović.

Boris Jerinić, načelnik Odjeljenja za boračko-invalidsku zaštitu, ranije je izjavio da su uputili resornom ministarsvu i Republičkoj upravi za geodetske i imovinsko-pravne odnose dopis da riješi ovaj slučaj, kako bi se legalizovali objekti, a kao trajno rješenje ponudio da grad Doboj i resorno ministarstvo zajednički finansiraju kupovinu stanova za te porodice.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana