Блокирањем пута покушали да ријеше проблем легализације стамбених објеката

nezavisne.com
Блокирањем пута покушали да ријеше проблем легализације стамбених објеката

Добој - Двадесетак полицајаца спријечило је чланове породица ратних војних инвалида и породица погинулих бораца да у приградском насељу Баре блокирају магистрални пут М7 у знак протеста што још није ријешен проблем легализације стамбених објеката у којима живе.

Двадесетак породица РВИ и породица погинулих бораца су преко програма тадашње Владе РС 2001. смјештени у монтажне објекте у приградском насељу Баре, и добили привремена рјешења.

Објекте у којима живе, кажу, не могу откупити јер нису ријешени имовинско-правни односи за земљиште на којем се налазе, а које је у власништву Жељезница РС и приватних лица из насеља Баре.

Незадовољни чланови борачких категорија најављују да ће се у знак протеста поново окупити, али овог пута испред зграде Административне службе града у понедјељак, 7. октобра.

"Сваки пут ће све више и више народа бити, зато што још има у Добоју оваквих категорија. Монтазне зграде такође нису ријешене, ту је 50 станара. Овдје има 21 породица. Желим мирним путем да рјешавамо проблеме, ништа друго, јер 13 година је веома дуг период да они уопште ништа не ураде", казао је Стефан Мајсторовић.

Борис Јеринић, начелник Одјељења за борачко-инвалидску заштиту, раније је изјавио да су упутили ресорном министарсву и Републичкој управи за геодетске и имовинско-правне односе допис да ријеши овај случај, како би се легализовали објекти, а као трајно рјешење понудио да град Добој и ресорно министарство заједнички финансирају куповину станова за те породице.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана